Belgien i Fotbolls EM 2021

Belgien spelar i Fotbolls EM i Grupp B tillsammans med Ryssland, Danmark och Finland. Roberto Martínez som är Belgiens förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen. Redan nu kan du se deras senaste trupp här.

Belgien i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Belgien EM 2021

12 juni Belgien - Ryssland kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i St Petersburg, Ryssland
17 juni Danmark - Belgien kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Rom, Italien
21 juni Finland - Belgien kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i (St Petersburg), Ryssland

Fotbolls EM med Belgiens grupp och tabell

Bästa odds Belgien

Belgien spelas för närvarande till 7,50 ggr pengarna hos Bet365

Betyg Belgiens spelartrupp

Belgien har ett av världens bästa spelare och nu gäller det att få ihop alla världstjärnor till ett lag. I senaste VM gick man till semifinal där man förlorade mot vinnarna Frankrike med 1-0. Kan de gå hela vägen i detta EM? Belgiens trupp här en av EMs starkaste och från gruppen borde man klara sig vidare sen kan allt hända. Nyckelspelare blir De Bruyne och Hazard. Men alla spelare håller god Europeisk standard och spelar i toppklubbar i Europa.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Som förste målvakt har man Thibaud Courtois som spelar i Real Madrid. En målvakt som är en av världens bästa målvakter vid 27 års ålder redan nu. Bakom honom finns rutinerad Simon Mignolet som har lång rutin av fotboll på högsta nivå. Belgien blir dock lite lättare att få hål på om inte Courtois spelar.

Backar - Betyg 3 av 5

Efter att Vertongen och Kompany slutat i landslaget är det upp till Toby Alderweireld att ta över och styra försvaret. Detta är kanske det enda som talar emot Belgien. Här saknas det några spelare som kan ta över. Man får hoppas att det kommer några nya och tar vid.

Mittfält - Betyg 5 av 5

På mittfältet har Belgien många duktiga spelare och framförallt är man beroende av Kevin De Bruynes magi. Witsel och Thielemans är två andra duktiga mittfältare. På kanterna kan Carrasco och Hazard driva upp och slå avgörande passningar.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Lukaku, Batshuayi eller Origi kan ta plats längst fram och göra målen. Det finns många bra målskyttar i laget och det lär bli ett offensivt Belgien vi får se i EM.

Total betyg Belgien = 16 av 20