Alla grupper i fotbolls EM 2021

Här listar vi alla grupper A-F i Fotbolls EM 2021 som spelas 11 juni till 11 juli 2021. Hela mästerskapet är framflyttat ett år på grund av coronaviruset. Sverige är lottade i grupp E tillsammans med Spanien och Polen samt ett lag som kommer via Nations League playoff B. När playoffet spelats vet vi samtliga lag som är med i EM-Grupperna 2021.

Fotbolls EM

Grupper EM 2021

Det blev en riktigt rolig lottning och för Sveriges del innebär Spanien och Polen ett tufft men ändå tacksmat motstånd. Värre är det för lagen i grupp F, där spelar nämligen Tyskland, Frankrike och Portugal. Det blir med andra ord fina matcher redan i gruppspelet i EM.

Grupper Fotbolls EM 2021

De 24 lagen som deltar i gruppspelet till Fotbolls EM 2021 har delats in i sex grupper med 4 lag i varje grupp. Några lag är ännu inte klara och blir klart efter ett playoff spel. Första matchen i Fotbolls EM 2021 spelas i Rom den 11 juni.

Sverige lottades i Grupp E tillsammans med Spanien och Polen samt Slovakien.
Grupp A: Italien, Schweiz, Turkiet, Wales
Grupp B: Belgien, Danmark, Ryssland, Finland
Grupp C: Ukraina, Holland, Österrike, Nordmakedonien
Grupp D: England, Kroatien, Tjeckien, Skottland
Grupp E: Spanien, Polen, Sverige, Slovakien
Grupp F: Tyskland, Frankrike, Portugal, Ungern

Sveriges Grupp E Fotbolls EM 2021

Spanien: Solklara favoriter att vinna gruppen med storstjärnor på varje position. Spanien räknas av många till favoriter att vinna hela EM.
Sverige: Efter ett bra kvalspel har Sverige goda chanser att gå vidare från gruppen. Den viktigaste matchen blir mot Polen.
Polen: Utmanar Sverige om andraplatsen i gruppen och har ett bra lag med storstjärnan Robert Lewandovski i spetsen.
Slovakien: Lyckades krångla sig ur ett knepigt playoff-läge. Får nog ses som Gruppens sämsta lag och får svårt att avancera.

Sverige har fått en ganska tuff grupp då vi återigen fick Spanien i vår grupp. Att vi fick Polen får ändå ses som en liten lättnad då det är ett lag som vi bör kunna mäta oss med. Tittar man på världsrankingen är vi väldigt nära Polen men långt efter Spanien. Vi kan förvänta oss att Spanien vinner gruppen och att vi slåss med Polen om andraplatsen. Det sista laget i gruppen blev Slovakien vilket får ses som ett av de lättare alternativen även om alla lag som går till EM är starka.

Grupp A Fotbolls EM 2021

Italien: Solklara favoriter att vinna gruppen med ett riktigt bra lag. Gick genom kvalet obesegrade och vi tror att Italien kan ha nåt stort på gång.
Schweiz: Alpnationen har flera bra spelare och en god organisation. Får tipset att gå vidare från denna jämna grupp.
Turkiet: Turkiet hade kämpigt i kvalet men lyckades till slut krångla sig vidare. Har när allt stämmer ett bra lag men för ojämnt tror vi.
Wales: Med stortsjärnan Bale som har sviktande fort får Wales nog svårt att vinna gruppen. Kanske om allt stämmer att de kan chocka och ta en andraplats.

Går Vidare: Italien går vidare sen är det öppet om andra platsen. Vårt tips går till Schweiz som tvåa.

Grupp B Fotbolls EM 2021

Belgien: Solklara favoriter att vinna gruppen med ett av världens bästa lag. Med spelare som De Bruyne och Hazard så blir dom solklara favoriter.
Danmark: Danskarna är svårspelade och framförallt på hemmaplan är man svårslagna. Kan nog skrälla här och ta sig vidare som tvåa i gruppen.
Ryssland: Ryssland är alltid luriga i mästerskap och det kan bli fågel eller fisk. Vi gissar att de kan ta sig vidare som bästa trea eventuellt.
Finland: Finnarna har gjort det bra som bara tagit sig till sitt första EM. Litar mycket på Teemu Pukkis målskytte och kanske kan ta någon poäng men kommer inte räcka hela vägen till avancemang.

Går Vidare: Belgien och Danmark går vidare som etta och tvåa.

Grupp C Fotbolls EM 2021

Ukraina: Ukraina är ett svårspelat lag men vi rankar de till tredje bästa lag i gruppen. Får det svårt att ta sig vidare tror vi.
Holland: Holländarna har ett mycket bra lag som kan gå långt i detta EM. Med Van Dijk där bak som styr. Solklar favorit att vinna gruppen.
Österrike: Med Alaba som den ende storstjärnan så får österikarna hoppas på ett mirakel. Men det kan räcka till en andraplats beroende på vem som blir fjärde lag i gruppen.
Nordmakedonien: får det oerhört tufft att slå någon av de övriga i gruppen. Kanske man kan nå ett oavgjort resultat som bästa men vi tippar sistaplats för Nordmakedonien.

Går Vidare: Holland solklara vinnare de övriga får slåss om de andra platserna för avancemang.

Grupp D Fotbolls EM 2021

England: Engelsmännen övertygade i kvalet och är favoriter till att gå långt i EM. Bör klara att vinna gruppen.
Kroatien: Kroaterna har ett bra lag även om en del stjärnor är lite ålderstigna. Gick långt i VM och kanske kan de skrälla ännu en gång.
Tjeckien: Tjeckerna får svårt att ta poäng mot England och Kroatien. Vi tror att det inte blir något vidare spel för Tjeckien
Skottland: Skottarna gjorde en heroisk insats som tog sig till EM. Med lite flyt kan man skrälla och kanske ta en andra plats istället för Kroatien.

Går Vidare: England och Skottland går vidare

Grupp F Fotbolls EM 2021

Tyskland: Tyskarna hamnade i dödens grupp och här kan en av favoriterna till EM finnas. Om tyskarna går vidare från denna gruppen kan de vinna hela EM.
Frankrike: Frankrike är regerande världsmästare och frågan är om hungern finns för ännu ett framgångsrikt mästerskap. Vi tippar att Frankrike underpreseterar.
Portugal: Portugal med Ronaldo kan bli livsfarliga om de lyckas ta sig vidare från gruppen. Ronaldo måste dock ha sina bästa veckor för att det ska gå vidare.
Ungern: drog nitlotten och hamnade i den tuffaste EM-gruppen. Får nog det svårt att ens ta poäng här.

Går Vidare: Tyskland och Portugal går vidare

Bästa odds vinnare grupper

Bästa odds på vinnaren av grupperna i EM kommer här inom kort. Redan nu finns några vinnarodds och du hittar de bästa oddsen i oddsjämförelsen på Betsmart.se!