Danmark i Fotbolls EM 2021

Danmark spelar i Fotbolls EM i Grupp B tillsammans med Belgien, Ryssland och Finland. Kasper Hjulmand som är Danmarks förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen. Här hittar ni deras senaste trupp.

Danmark i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Danmark EM 2021

12 juni Danmark - Finland kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas på parken i Köpenhamn, Danmark
16 juni Danmark - Belgien kl 18:00 i Köpenhamn och visas av TV4/CMORE
21 juni Ryssland mot Danmark kl 21:00 i Köpenhamn visas av TV4/CMORE.

Fotbolls EM med Danmarks grupp och tabell

Bästa odds Danmark

Danmark spelas för närvarande till 81,00 ggr pengarna hos Bwin

Betyg Danmarks spelartrupp

Här kommer betygen på Danmarks EM trupp:

Danmark har ett riktigt bra lag med flera spelare i världsklass. Bortsett från anfallet så har Danmark en komplett trupp som kan skrälla i EM. Laget är på en 10:e plats i Fifas världsranking. Nyckelspelare är målvakten Kasper Schmeichel.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Som förstemålvakt har Danmark Kasper Schmeichel som år efter år är en av Premier Leagues bästa målvakter. Kanske finns det ingen riktigt bra backup men då han trolgitvis kommer stå alla matcher i EM så är detta ändå en av Danmarks bästa lagdelar. Schmeichel En av EMs bästa målvakter anser vi!

Backar - Betyg 4 av 5

Det finns gott om duktiga backar i Danmark och här finns bland annat Milans Simon Kjær, Udineses Jens Stryger Larsen och Chelseas Andreas Christensen. I VM kvalet i mats släppte inte Danmark in ett enda mål vilket tyder på en mycket stark backlinje och vi kan bara hålla med.

Mittfält - Betyg 4 av 5

Även mittfältet har Danmark en bra uppsättning med spelare. Här finns t ex Inters Christian Eriksen, Dortmunds Thomas Delaney och Tottenhams Pierre-Emile Højbjerg för att nämna några. Vi tror även att Christian Nørgaard har en god chans att starta för Danmark i EM slutspelet 2021.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Anfallet är Danmarks svagaste länk och det som skiljer dem från de lag som väntas utmana om Em guldet. Här finns Yussuf Poulsen (Leipzig) och Kasper Dolberg (Nice) som vi tror spelar från start i EM. Men jämför man med de bästa lagen i EM så har Danmark inga superstjärnor på topp.

Total betyg Danmark = 15 av 20

Till Fastbet