England i Fotbolls EM 2021

England spelar i Fotbolls EM i Grupp D tillsammans med Kroatien, Tjeckien och Skottland. Gareth Southgate som är Englands förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen. Vi har valt ut en preliminär trupp som du kan se här.

England i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider England EM 2021

13 juni England - Kroatien kl 15:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas på Wembley, London
18 juni England - Skottland kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas på Wembley, England
22 juni Tjeckien - England kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas på Wembley, England.

Fotbolls EM med Englands grupp och tabell

Bästa odds England

Engelsmännen är en av favoriterna och spelas för närvarande till 6,50 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Englands spelartrupp

Det finns ett bra försvar med Harry Maguire som den största ledaren. På mitten finns det gott om alternativ med frågetecken för kaptenen och härföraren Liverpools Jordan Henderson. Raheem Sterling är sylvass framåt och frågan är om Kane hinner bli spelklar från alla skador. I så fall finns det goda förutsättningar för detta unga och spännande lag att gå hela vägen. De har även en fördel av att många av matcherna spelas på hemmaplan.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Som förste målvakt har man Jordan Pickford som spelar i Everton. En stabil målvakt som har varit bra i landslaget även om han stått för en del tavlor i klubblaget. Bakom honom finns Pope och Dean Henderson som håller bra Premier League klass. England har inga världsmålvakter men ändå ganska bra bredd i målvaktstruppen.

Backar - Betyg 4 av 5

Maguire är den stora ledaren i backlinjen och han är duktig på huvudet och farlig på fasta situationer. Ytterbackarna finns det gott om alternativ till med Walker, Trippier eller Arnold på högerbacken. Luke Shaw och Chilvell får slåss om det på vänsterbacken.

Mittfält - Betyg 5 av 5

På mittfältet har England många bra spelare att välja bland. Jordan Henderson är ledaren här men oklart om han blir spelklar pga skada. Som yttrar vimlar det av stjärnor där Raheem Sterling och Jadon Sancho är de största stjärnorna.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Med Kane och Rashford har England ett mycket bra anfallspar om de nu inte är skadade. De har haft en del skador under vårsäsongen och frågan är om de hinner komma tillbaka i form. Tammy Abraham och Callum Wilson kan kanske ersätta. Vardy har tackat nej till landslagspel men kan kanske komma med om skadeläget blir för tufft.

Total betyg England = 16 av 20