England i Fotbolls EM 2021

England spelar i Fotbolls EM i Grupp D tillsammans med Kroatien, Tjeckien och Skottland. Gareth Southgate som är Englands förbundskapten har tagit ut den officiella 26 manna truppen som du ser nedan.

England i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider England EM 2021

13 juni England - Kroatien kl 15:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas på Wembley, London
18 juni England - Skottland kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas på Wembley, England
22 juni Tjeckien - England kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas på Wembley, England.

Fotbolls EM med Englands grupp och tabell

Bästa odds England

Engelsmännen är en av favoriterna och spelas för närvarande till 7,00 ggr pengarna hos 888Sport

Betyg Englands spelartrupp

England har ett bra försvar med Harry Maguire som den stora ledaren. På mitten finns det bra alternativ och där Liverpools Jordan Henderson är en av nyckelspelarna. Framåt finss ett överflöd av bra spelare med Raheem Sterling och Harry Kane som kan avgöra matcher helt själva. Det finns bra spelare på alla lagdelar och England har goda chanser i EM. De har även en fördel av att många av matcherna spelas på hemmaplan.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Som förstemålvakt har man Jordan Pickford som spelar i Everton. En stabil målvakt som har varit bra i landslaget även om han stått för en del tavlor i klubblaget. Bakom honom finns Sam Johnstone och Dean Henderson som håller bra Premier League klass. England har inga världsmålvakter men ändå ganska bra bredd i målvaktstruppen.

Backar - Betyg 4 av 5

Harry Maguire är den stora ledaren i backlinjen och han är duktig på huvudet och farlig på fasta situationer. Bredvid honom spelar troligtvis John Stones. På ytterbackarna finns det gott om alternativ till med Walker eller Wan Bissaka på högerbacken. Luke Shaw och Chilvell får slåss om det på vänsterbacken.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har England riktigt bra spelare att välja bland. Jordan Henderson är ledaren och den enda som är helt given i startuppställningen. Men oavsett vem som spelar bredvid honom så håller mittfältet i England en mycket bra klass.

Anfallare - Betyg 5 av 5

I Harry Kane har England en av de vassaste målskyttarna i EM. Lägger man dessutom till spelare som Sterling, Rashford, Foden och Sancho så har England ett av EM's bästa anfall tycker vi!

Total betyg England = 16 av 20