Finland i Fotbolls EM 2021

Finland spelar i Fotbolls EM i Grupp B tillsammans med Belgien, Ryssland och Danmark. Markku Kanerva som är Finlands förbundskapten har nu tagit ut den officiella 26 mannatruppen som du ser nedan.

Finland i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Finland EM 2021

12 juni Danmark - Finland kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas på parken i Köpenhamn, Danmmark
16 juni Finland - Ryssland kl 15:00 i St Petersburg, Ryssland och visas av TV4/CMORE
21 juni Finland mot Belgien kl 21:00 i St Petersburg, Ryssland och visas av TV4/CMORE.

Fotbolls EM med Finlands grupp och tabell

Bästa odds Finland

Finland spelas för närvarande till 501,00 ggr pengarna hos Bet365

Betyg Finlands spelartrupp

Här ger vi betyg på Finlands EM trupp:

Finland är rankat som 54:e lag i världen inför EM slutspelet och är därmed ett av de lägst rankade lagen i hela EM. Finland har fått en svår grupp och kommer få det svårt att gå vidare till åttondelsfinal. Nyckelspelare är utan tvekan Teemu Pukki som spelar i Norwich.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Jesse Joronen är Finlands förstemålvakt och han spelar i Italienska Serie B. Bakom honom finns rutinerade Niki Mäenpää och Carljohan Eriksson. Finland har släppt in en hel del mål i det senaste VM kvalet och målvakterna är inte Finlands starkaste lagdel.

Backar - Betyg 2 av 5

Inte heller i backlinjen finns några stora stjärnor i det finländska laget. Här kommer troligtvis Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Nicholas Hämäläinen och Jukka Raitala spela från start i EM premiären. Det är en rutinerad men något gammal backlinje som kan få svårt mot snabba anfallare.

Mittfält - Betyg 2 av 5

På mittfältet har Finland framförallt Glen Kamara som spelar i Rangers i skotska ligan. Även vänsteryttern Robin Lod som spelar i USA håller en bra klass. Därefter är det lite oklart vilka Finland väljer att spela med. Det är svårt då de inte har några fler riktigt bra mittfältare att tillgå anser vi.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Anfall är bästa försvar och så är det onekligen för Finland. Detta är Finlands starkaste lagdel med Teemu Pukki som är ryggraden för hela laget. Bredvid honom spelar Joel Pohjanpalo som spelar i Union Berlin och visade fin målform senast i Vm kvalet. Om Finland skall gå till åttondelsfinal måste anfallarna prestera på toppen av sin förmåga.

Total betyg Finland = 9 av 20