Frankrike i Fotbolls EM 2021

Frankrike spelar i Fotbolls EM i Grupp F tillsammans med Tyskland, Portugal och Ungern. Denna gruppen är även kallad dödens grupp med flera av favoriterna till att vinna EM. Didier Deschamps som är Frankrikes förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen. Vi har valt ut en preliminär trupp som du kan se här.

Frankrike i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Frankrike EM 2021

15 juni Frankrike - Tyskland kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i München, Frankrike
19 juni Ungern - Frankrike kl 15:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Budapest, Ungern
23 juni Portugal - Frankrike kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Budapest, Ungern

Fotbolls EM med Frankrikes grupp och tabell

Bästa odds Frankrike

Frankrike spelas för närvarande till 7,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Frankrikes spelartrupp

Frankrike har ett av Europas bästa lag med världsklass spelare på i stort sett varje position. Frankrike är regerande världsmästare och de har gått långt i flera mästerskap de senaste 10 åren. Frankrikes trupp är stark men frågan är om man inte hamnat i en för svår grupp med både Tyskland och Portugal. En av tre favoriter kommer inte gå vidare i denna dödens grupp och vi tgror dock inte att det blir Frankrike. Nyckelspelare blir Kylian Mbappe och Paul Pogba. Hugo Lloris är kapten och är också en nyckelspelare.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Som förste målvakt har man Hugo Lloris som spelar i Tottenham. En målvakt som är en av världens bästa målvakter i sina bästa stunder. Han har dock en tendens att ibland göra hårresande misstag. Om LLoris inte kommer till spel finns rutinerad Mandanda eller unge Maignan. Målvaktsbesättningen i Frankrike har inte det djup som t.ex Tyskland har. Man förlitar sig på att Lloris är frisk.

Backar - Betyg 4 av 5

Det finns gott om dugliga innerbackar i Frankrike och här finns bland annat Varane, Zouma och Lenglet som slåss om två platser. På ytterbackarna är det Digne, Hernandez och Pavard som är de mest kända. Det finns gott om alternativ i backlinjen men kanske inte den stora generalen som styr försvaret.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har Frankrike många duktiga spelare och här finns det rutin i form av Pogba och Kanté som ska styra tempot på mitten. På kanterna har man Coman och Martial bland andra.

Anfallare - Betyg 5 av 5

Kylian Mbappe, Antoine Griézmann och Oliver Giroud. Det vimlar av duktiga anfallare i Frankrike. Detta är nog deras starkaste lagdel där man kan såra alla lag. Frankrike kan ha EMs bästa anfallare i sin trupp.

Total betyg Frankrike = 17 av 20