Frankrike i Fotbolls EM 2021

Frankrike spelar i Fotbolls EM i Grupp F tillsammans med Tyskland, Portugal och Ungern. Denna gruppen är även kallad dödens grupp med flera av favoriterna till att vinna EM. Didier Deschamps som är Frankrikes förbundskapten har tagit ut en 26 man stark EM trupp där lite oväntat Karim Benzema finns med igen.

Frankrike i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Frankrike EM 2021

15 juni Frankrike - Tyskland kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i München, Frankrike
19 juni Ungern - Frankrike kl 15:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Budapest, Ungern
23 juni Portugal - Frankrike kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Budapest, Ungern

Fotbolls EM med Frankrikes grupp och tabell

Bästa odds Frankrike

Frankrike spelas för närvarande till 5,75 ggr pengarna hos 888Sport

Betyg Frankrikes spelartrupp

Frankrike har ett av Europas bästa lag med spelare i världsklass på i stort sett varje position. Frankrike är regerande världsmästare och de har gått långt i flera mästerskap de senaste 10 åren. Frankrikes trupp är stark men de har hamnat svår grupp med både Tyskland och Portugal. Nyckelspelare blir Kylian Mbappe och Paul Pogba. Hugo Lloris är kapten och är också en nyckelspelare.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Som förste målvakt har man Hugo Lloris som spelar i Tottenham. En målvakt som är en av världens bästa målvakter i sina bästa stunder. Han har dock en tendens att ibland göra hårresande misstag. LLoris är solklart nr 1 och Frankrike får förlita sig på att han är frisk och hel under hela EM.

Backar - Betyg 4 av 5

Det finns gott om dugliga innerbackar i Frankrike och här finns bland annat Varane, Zouma och Lenglet som slåss om två platser. På ytterbackarna är det Digne, Hernandez och Pavard som är de mest kända. Det finns gott om alternativ i backlinjen men kanske inte den stora generalen som styr försvaret.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har Frankrike många duktiga spelare och här finns det rutin i form av Pogba och Kanté som ska styra tempot på mitten. Även på kanterna har man flera bra alternativ så även detta är en bra lagdel hos de regerande världsmästarna.

Anfallare - Betyg 5 av 5

Kylian Mbappe, Antoine Griézmann och Oliver Giroud. Det vimlar av duktiga anfallare i Frankrike. Lägg därtill att Karim Benzema är tillbaka i landslaget till EM. Detta är nog Frankrikes starkaste lagdel där man kan såra alla lag. Frankrike har enligt oss EMs bästa anfallare i sin trupp. Benzema skadade sig i senaste matchen och är osäker till spel i första matchen.

Total betyg Frankrike = 17 av 20