Holland i Fotbolls EM 2021

Holland spelar i Fotbolls EM i Grupp C tillsammans med Ukraina, Österrike och Nordmakedonien. Frank de Boer som är Hollands förbundskapten har tagit ut Hollands trupp till EM. Nedan hittar du den officiella 26 mannatruppen.

Holland i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Holland EM 2021

13 juni Holland - Ukraina kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Amsterdam, Holland
17 juni Holland - Österrike kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Amsterdam, Holland
21 juni Nordmakedonien - Holland kl 18:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i (Amsterdam), Holland.

Fotbolls EM med Hollands grupp och tabell

Bästa odds Holland

Holland spelas för närvarande till 16,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Hollands spelartrupp

Holland är en av favoriterna i EM men saknaden av skadade van Dijk är givetvis stor. Här finns flera spelskickliga mittfältare som Wijnaldum och De jong. Hollands trupp står sig väl och kan med lite flyt utmana om EM-Guldet. Alla spelare i laget håller mycket god europeisk standard och spelar i toppklubbar i Europa.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Förstemålvakt i Holland är Jasper Cillesen som spelar i Valencia. En helt ok målvakt om än inte den bästa i mästerskapet. I VM kvalet i mars 2021 spelade Tim Krul de flesta matcherna och kanske kan han även få chansen i EM. Detta kan vara Hollands sämsta lagdel.

Backar - Betyg 4 av 5

Saknaden av världens bästa mittback Virgil Van Dijk är givetvis enorm för Holland. Men här finns ändå en bra backline med Matthijs De Ligt från Juventus som kommer styra sitt försvar på ett bra sätt. Ytterbackarna håller tyvärr inte samma klass och det är därför som vi bara landar i en svag 4:a i betyg.

Mittfält - Betyg 5 av 5

På mittfältet har Holland ett mycket talangfullt manskap att välja bland. Barcelonas De Jong är en mycket bollskicklig mittfältare som styr och ställer tempot. Offensift har man bl a Donny van der Beek och Georginio Wijnaldum att tillgå. Det finns gott om bredd på mittfältet som är ett av EMs bästa.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Memphis Depay är Hollands förstaval i anfallet och troligtvis så startar Luuk de Jong bredvid honom. Men här finns även Quincy Promes, Steven Berghuis och Donyell Malen som alla är riktigt bra anfallare. Här saknas kanske den där superanfallaren men en enorm bredd gör att Hollands anfall är bland de bästa i EM slutspelet 2021.

Total betyg Holland = 16 av 20