Holland i Fotbolls EM 2021

Holland spelar i Fotbolls EM i Grupp C tillsammans med Ukraina, Österrike och Nordmakedonien. Ronald Koeman som är Hollands förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen. Vi har valt ut en preliminär trupp som du kan se här.

Holland i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Holland EM 2021

13 juni Holland - Ukraina kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Amsterdam, Holland
17 juni Holland - Österrike kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Amsterdam, Holland
21 juni Nordmakedonien - Holland kl 18:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i (Amsterdam), Holland.

Fotbolls EM med Hollands grupp och tabell

Bästa odds Holland

Holland spelas för närvarande till 8,00 ggr pengarna hos Betsafe

Betyg Hollands spelartrupp

Det finns ett bra försvar med Van Dijk och De Ligt. Spelskickliga mittfältare i Wijnaldum och De jong. Men vem ska ersätta korsbandskadade Depay på topp? Hollands trupp står sig väl och kan med lite flyt utmana om EM-Guldet. Men alla spelare håller god Europeisk standard och spelar i toppklubbar i Europa.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Som förste målvakt har man Jasper Cillesen som spelar i Valencia. En helt ok målvakt om än inte den bästa i mästerskapet. Bakom honom finns Zoet och Bizot som håller till i Eredivisie. Detta kan vara Hollands sämsta lagdel.

Backar - Betyg 4 av 5

Bara att man har Van Dijk längst bak borde ge betyget 5. Men Virgil där bak bli alla försvarare bättre och med De Ligt från juventus som mittbackar har man kanske EMs bästa mittlås. Ytterbackarna håller tyvärr inte samma klass och det är därför som vi bara landar i en 4:a i betyg.

Mittfält - Betyg 5 av 5

På mittfältet har Holland ett mycket talangfullt manskap att välja bland. Barcelonas De Jong är en mycket bollskicklig mittfältare som styr och ställer tempot. Offensift har man Promes, Wijnaldum och Babel att tillgå. Det finns gott om bredd och spelt på mittfältet.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Memphis Depay har varit den klart mest framträdande målskytten i EM-kvalet men nu är han korsbandsskadad. Bakom honom är det dock lite tunnare och Luuk De jong är en duglig anfallare men inte med samma höjd som Depay.

Total betyg Holland = 15 av 20