Italien i Fotbolls EM 2021

Italien spelar i Fotbolls EM i Grupp A tillsammans med Schweiz, Turkiet och Wales. Roberto Mancini som är Italiens förbundskapten har tagit ut Italiens officiella trupp till EM på 26 man.

Italien i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Italien EM 2021

11 juni Turkiet - Italien kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Rom
16 juni Italien - Schweiz kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Rom, Italien
20 juni Italien - Wales kl 18:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Rom, Italien

Fotbolls EM med Italiens grupp och tabell

Bästa odds Italien

Italien spelas för närvarande till 9,50 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Italiens spelartrupp

Italien har ett bra lag och har fått 3 hemmamatcher i gruppseplet i Rom och bör gå rent och ta sig vidare enkelt. Italiens trupp har många duktiga spelare och Mancini är en duktig tränare som får ut det mesta av laget. I försvaret har det slutat en del äldre rutinerade spelare men kaptenen Bonuccci är kvar och ska styra övriga försvaret. Den stora stjärnan är annars Insigne som måste ha ett bra EM om det ska gå bra för Gli Azzurri.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Som förste målvakt har man Gianluigi Donnarumma som spelar i Milan. En målvakt som kan bli en av de allra bästa på sikt och bara är 22 år. Även Sirigu och Meret är riktigt bra målvakter så på målvaktsposten har man det helt täckt.

Backar - Betyg 4 av 5

Med Bonucci har man den rutinerade mittbacken som försvaret vilar tryggt mot. Bonucci har även fått med sig Chiellini som återtagit sin plats i landslaget. Ytterbackarna är bra men inte så välkända utanför Italien. Italien har dock alltid spelat ett bra försvarsspel och blir svåra att få hål på.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har Italien flera duktiga spelare med PSGs Verratti som spelfördelare. En bolltrygg spelare och en bollvinnare av rang. Oavestt vilka som spelr brevid honom så har Italien duktiga mittfältare att tillgå, så här saknas det inte spetskvalitet.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Chiesa, Immobile och Insigne heter anfallstrion som Mancini brukar starta med. Alla dessa tre är riktigt bra målskyttar och kan på egen hand avgöra matcher. Framförallt Insigne är duktig att vika in från vänsterkanten. Utöver dessa så finns det fler bra forwardsalternativ.

Total betyg Italien = 16 av 20