Kroatien i Fotbolls EM 2021

Kroatien spelar i Fotbolls EM i Grupp D tillsammans med England, Tjeckien och Skottland. Zlatko Dalić som är Kroatiens förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen.

Kroatien i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Kroatien EM 2021

13 juni England - Kroatien kl 15:00 spelas på Wembley, England och sänds i SVT/SVTPlay
18 juni Kroatien - Tjeckien kl 18:00 spelas i Glasgow, Skottland och visas av SVT/SVTPlay
22 juni Kroatien - Skottland kl 21:00 spelas i Glasgow, Skottland och visas av TV4/CMORE.

Fotbolls EM med Kroatiens grupp och tabell

Bästa odds Kroatien

Kroatien spelas för närvarande till 34,00 ggr pengarna hos William Hill

Betyg Kroatiens spelartrupp

Här kommer vi ge betyg på Kroatiens trupp:

Kroatien har ett mycket bra lag men lite ålderstiget. Kroatien är på plats 11 på Fifarankingen och de var i VM final 2018 och många av spelarna är kvar från de mästerskapet. Nyckelspelare blir Luka Modric (Real Madrid) som i sina bästa stunder är en fantastisk lirare och även kapten. I försvaret kämpar Dejan Lovren vidare och i anfallet finns duktige Brekalic.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Som förste målvakt har man Livakovic som spelar i den inhemska klubben Dynamo Zagreb. En stabil målvakt som sällan gör misstag. Men kanske inte en av världens bästa på sin position. Kalinic och Sluga väntas bli andrmålvakter och de har inga större meriter sedan tidigare. Denna lagdel är nog Kroatiens svagaste på pappret.

Backar - Betyg 4 av 5

Det finns gott om dugliga innerbackar i Kroatien och här finns bland annat Vida, Lovren och Caleta Car som slåss om platserna. På ytterbackarna är det Sime Vrsaljko som är den mest kända. Till vänster har Barisic spelat det senasts och han utamans fränmst av Meljnak. Försvaret ser stabilt och rutinerat ut. De kan dock vara lite långsamma vilket får ses som ett minus.

Mittfält - Betyg 5 av 5

På mittfältet har Kroatien världsklass-spelare och här finns det stor rutin i form av Modric, Kovacic och Brozovic som ska styra tempot på mitten. På kanterna har man Perisic, Vlasic och Pasalic bland andra. Kan de hitta formen till EM så kan de utmanövrera alla lag på mitten.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Här saknas det en rejäl målskytt. Det är det som gör att vi inte tippar kroatien så högt. HAde de haft en naturlig målskytt kunde de vara med och slåss om titeln. Nu får de förlita sig på mittfältare som gör målen. Brekalo, Kramaric är dugliga men inget som skrämmer försvaren hos de bästa lagen.

Total betyg Kroatien = 15 av 20