Nordmakedonien i Fotbolls EM 2021

Nordmakedonien spelar i Fotbolls EM i Grupp C tillsammans med Holland, Ukraina och Österrike. Igor Angelovski som är Nordmakedoniens förbundskapten har nu tagit ut Nordmakedoniens trupp till EM. Nedan ser du den officiella 26 manna truppen.

Nordmakedonien i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Nordmakedonien EM 2021

13 juni Österrike - Nordmakedonien kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Bukarest, Rumänien
17 juni Ukraina - Nordmakedonien kl 15:00 spelas i Bukarest, Rumänien och visas av SVT/SVTPlay
21 juni Nordmakedonien - Holland kl 18:00 i Amsterdam, Nederländerna och visas av SVT/SVTPlay.

Fotbolls EM med Nordmakedoniens grupp och tabell

Bästa odds Nordmakedonien

Nordmakedonien spelas för närvarande till 501,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Nordmakedoniens spelartrupp

Här kommer betyg på Nordmakedoniens EM trupp:

Nordmakedonien är rankat på 62:a plats i Fifas världsrankning och kommer få det mycket svårt i EM. Men ingen har väl missat att de besegrade Tyskland på bortaplan med 2-1 i VM kvalet den 31 mars i år. Det visar vilken potential laget har när de spelar som bäst. Nyckelspelare är Napolis mittfältare Eljif Elmas och Levantes yttermittfältare Enis Bardhi.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förstemålvakt har man Stole Dimitrievski som spelar i Rayo Vallecano i Spanien. Som backup finns rutinerade Martin Bogatinov och unge Risto Jankov. Men det mesta talar för att Stole spelar samtliga matcher för laget i EM. Detta är ingen lagdel som sätter skräck i motståndarna men här finns ändå en tillräckligt bra målvakt för att besegra Tyskland i VM kvalet.

Backar - Betyg 2 av 5

Som vänsterback finns Leeds Egzijan Alioski som håller bra klass. Även Stefan Ristovski tycker vi är bra och han brukar hålla till som mittback i landslaget. Normalt ställer Nordmakedonien upp med en 5-3-2 com kan övergå i en 3-5-2 i offensiven. Backarnas uppgift är därmed stor i detta landslag speciellt för ytterbackana. Här saknas stjärnor och att de lyckas spela ihop sig är avgörande för eventuella framgångar i EM.

Mittfält - Betyg 3 av 5

På mittfältet har Nordmakedonien sin bästa lagdel. Oftast ställer de upp med tre mittfältare och dessa håller riktigt bra klass. Här brukar vi se Napolis Eljif Elmas och Levantes Enis Bardhi. De får oftast sällskap av Boban Nikolov som spelar i Lecce. Totalt sett är detta deras bästa lagdel.

Anfallare - Betyg 2 av 5

På topp i Nordmakedonien kan vi vänta oss att Genoas 37-årige anfallare Goran Pandev spelar från start. Bredvid honom räknar vi med att målfarlige Aleksandar Trajkovski spelar. Dessa spelare måste lyckas till 100% om det skall bli åttondelsfinal i EM slutspelet.

Total betyg Nordmakedonien = 9 av 20