Österrike i Fotbolls EM 2021

Österrike spelar i Fotbolls EM i Grupp C tillsammans med Holland, Ukraina och Nordmakedonien. Franco Foda som är Österrikes förbundskapten har tagit ut den officiella 26 manna truppen. Här hittar ni Österrikes trupp.

Österrike i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Österrike EM 2021

13 juni Österrike - Nordmakedonien kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Bukarest, Rumänien
17 juni Holland - Österrike kl 21:00 spelas i Amsterdam, Nederländerna och visas av TV4/CMORE
21 juni Ukraina - Österrike kl 18:00 i Bukarest, Rumänien och visas av SVT/SVTPlay.

Fotbolls EM med Österrikes grupp och tabell

Bästa odds Österrike

Österrike spelas för närvarande till 101,00 ggr pengarna hos Betway

Betyg Österrikes spelartrupp

Här är betygen på Österrikes trupp i Em 2021:

Österrike ligger på 23:e plats på världsrankingen inför EM slutspelet 2021. I Österrike finns några riktigt bra spelare med Bayerns David Alaba i spetsen. Men här finns även duktige Marcel Sabitzer som spelar i Leipzig. Detta är ett landslag som kan skrälla och gå långt i EM tror vi då truppen har en riktigt bra bredd vilket behövs i ett mästerskap.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förstemålvakt har man Alexander Schlager som spelar i LASK Linz i den inhemska ligan. I VM kvalet i mars 2021 imponerade han inte på oss och frågan är om det är just målvaktssidan är Österrikes svaga punkt.

Backar - Betyg 3 av 5

Med Bayerns David Alaba som mittback har Östterike en försvarare i världsklass. Men frågan är om han spelar som back eller på mittfältet i EM. Utan honom känns backlinjen något tunn och här saknas bra ersättare om någon blir skadad.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet hittar vi framförallt offensive Marcel Sabitzer som vi tycker håller en mycket hög klass. Men även Wolfsburgs Xaver Schlager och Hoffenheims Christoph Baumgartner håller bra klass och mittfältet är kanske Österrikes bästa lagdel.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Från start i Em kan vi nog räkna med att det blir Sasa Kalajdzic på topp. En helt okej anfallare, men som knappast kommer räcka för att ta sig längre än en åttondelsfinal i EM tror vi. Även Adrian Grbić och Marko Arnautović kan tänkas få en hel del speltid i EM.

Total betyg Österrike = 12 av 20