Portugal i Fotbolls EM 2021

Portugal spelar i Fotbolls EM i Grupp F tillsammans med Tyskland, Frankrike och Ungern. Denna gruppen är även kallad dödens grupp med flera av favoriterna till att vinna EM. Fernando Santos som är Portugals förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen.

Portugal i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Portugal EM 2021

15 juni Ungern - Portugal kl 18:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Budapest, Ungern
19 juni Portugal - Tyskland Kl 18:00 spelas i München, Tyskland TV4/CMORE
23 juni Portugal - Frankrike kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Budapest, Ungern.

Fotbolls EM med Portugals grupp och tabell

Bästa odds Portugal

Portugal spelas för närvarande till 13,00 ggr pengarna hos William Hill

Betyg Portugals spelartrupp

Här kommer vi ge betyg på Portugals trupp efter att den är uttagen:

Portugal har ett av Europas bästa lag med väldigt bra spelare på i stort sett varje position. Portugal som är rankade på femteplats på Fifa ranking är regerande europamästare och de har gått långt i flera mästerskap de senaste åren. Portugals trupp är stark men frågan är om man inte hamnat i en för svår grupp med både Tyskland och Frankrike. En av tre favoriter kommer inte gå vidare i denna dödens grupp och vi tgror dock inte att det blir Portugal. Nyckelspelare blir Christiano Ronaldo och Bruno Fernandes.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Som förste målvakt har man Antony Lopes som spelar i Lyon. En duglig målvakt Om Lopes inte kommer till spel finns det flera duglia målvakter att tillgå men ingen världsklass målis i vårt tycke. Kanske att detta är Portugals akilleshäl sett till hela truppen.

Backar - Betyg 4 av 5

Det finns gott om dugliga innerbackar i Portugal och här finns bland annat Dias, Fonte och Duarte som slåss om två platser. På ytterbackarna är det mycket bra ställt med både Cancelo och Guerreiro. Ruben Dias från Man City är den enskilt viktigaste pjäsen där bak som ska styra försvaret.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har Portugal många duktiga spelare och här finns det rutin i form av Neves, Bernardo Silva och Moutinho som ska styra tempot på mitten. Det finns även flera andra duktiga mittfältare som kan fylla på om några av dessa faller ifrån.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Mycket kretsar fortfarande kring Cristiano Ronaldo som hunnit bli 36 år. Han är kapten och i sina bästa stunder fortfarande en av världens bästa anfallare. Har han form så kan han på egen hand föra Portugal långt. Bakom honom finns rivige Diogo Jota som alltid är en målgaranti. Andre Silva är den tankern längst fram som även han är farlig och öser in mål i tyska ligan. Även Pedro Neto är en spännande spelare som kan bidra med fart.

Total betyg Portugal = 15 av 20