Ryssland i Fotbolls EM 2021

Ryssland spelar i Fotbolls EM i Grupp B tillsammans med Belgien, Danmark och Finland. Stanislav Tjertjesov som är Rysslands förbundskapten har nu tagit ut en officiell trupp till EM på 26 man.

Ryssland i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Ryssland EM 2021

12 juni Belgien - Ryssland kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i St Petersburg, Ryssland
16 juni Finland - Ryssland kl 15:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i St Petersburg, Ryssland
22 juni Ryssland - Danmark kl 21:00 i Köpenhamn visas av TV4/CMORE.

Fotbolls EM med Rysslands grupp och tabell

Bästa odds Ryssland

Ryssland spelas för närvarande till 101,00 ggr pengarna hos Betway

Betyg Rysslands spelartrupp

Här är vårt betyg på Rysslands trupp i Em 2021:

Ryssland är på 38:e plats i Fifas världsranking inför EM slutspelet och kommer få svårt att gå långt i EM tror vi. I Rysslands grupp finns Belgien, Danmark och Finland. Rysslands trupp innehåller mest okända spelare med några få undantag. Nyckelspelare i EM är anfallaren Artim Dziuba som spelar i Zenith St Petersburg.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förste målvakt har man Anton Shunin som spelar i Dynamo Moskva. Han är en okej målvakt men inte mer än så. På bänken finns ytterligare två målvakter som håller ungefär samma klass, Andrei Lunev och Yuri Dyupin.

Backar - Betyg 3 av 5

Ryssland har en ganska bra backlinje med målfarlige backen Mário Fernandes som den kanske bäste av dem. Han gjorde två mål i VM kvalet i mars 2021 och kan vara ett viktigt vapen i Em för Ryssland. I övrigt är det ett ganska ålderstiget försvar som kan få det svårt mot snabba anfallsspelare.

Mittfält - Betyg 2 av 5

Mittfältet är väl den lagdel som är svagast i Rysslands lag anser vi. Att 37 årige Yuri Zhirkov fortfarande har en plats i laget säger en hel del. Givna startspelare på mitten är Rifat Zhemaletdinov, Daler Kuzyaev och Aleksandr Golovin. Den sistnämnda hittar vi i AS Monaco och troligtvis är det han som ska visa vägen på mitten för Ryssland i EM.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Även om inte Ryssland har några kända anfallsspelare så har de ändå en bra uppsättning här tycker vi. Given på topp är Artem Dzyuba som gjorde tre mål i VM kvalet i mars 2021 och har visat fin form. Även Aleksej Mirantjuk som spelar i Atalanta kommer att spela från start i EM och kan han lyckas tillsammans med Dzyuba så kan Ryssland bli farliga.

Total betyg Ryssland = 10 av 20