Schweiz i Fotbolls EM 2021

Schweiz spelar i Fotbolls EM i Grupp A tillsammans med Italien, Turkiet och Wales. Vladimir Petković som är Schweiz förbundskapten har nu tagit ut Schweiz trupp till EM. Nedan ser du den officiella 26 manna truppen.

Schweiz i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Schweiz EM 2021

12 juni Wales - Schweiz kl 15:00 (Baku) TV4/CMORE och spelas i Baku, Azerbadjan
16 juni Italien - Schweiz kl 21:00 spelas i Rom, Italien och visas av SVT/SVTPlay
20 juni Schweiz - Turkiet kl 18:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Baku, Azerbadjan.

Fotbolls EM med Schweiz grupp och tabell

Bästa odds Schweiz

Schweiz spelas för närvarande till 76,00 ggr pengarna hos William Hill

Betyg Schweiz spelartrupp

Schweiz har ett riktigt bra lag och är inför EM på en 13:e plats i Fifas världsranking. Men ändå är det inte många som tror att de skall gå hela vägen och ta ett EM guld. Precis som Sverige så är Schweiz beroende av att alla spelare bidrar med ett hårt arbete för att vinna sina matcher så de där superstjärningra saknas. Nyckelspelare är i fösta hand Arsenals mittfältsgeneral Granit Xhaka.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Här har Schweiz en av sina bästa spelare i den rutinerade målvakten Yann Sommer som till vardags spelar i Borussia Mönchengladbach. Bakom honom finns Mvongo och Omlin men de får knappast chansen om inte Sommer blir skadad.

Backar - Betyg 4 av 5

Ett starkt försvar kan man komma långt med och det är precis det som Schweiz har gjort. De enskilda spelarna i laget är inte speciellt namnkunniga men de är samspelta och här får även de bästa lagen svårt att komma igenom.

Mittfält - Betyg 4 av 5

Mittfältet är Schweiz bästa lagdel md Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri. Om Schweiz skall kunna slåss om en medlaj i EM så behöver dessa spelare vara i superform. Är de i riktigt bra form så har de ett mittfält att räkna med och då kan de slåss om medaljerna tror vi.

Anfallare - Betyg 2 av 5

Här hittar vi den svagaste lagdelen i Schwiez och de har endast tagit ut fyra anfallare i Em truppen. Här saknas de stora matchvinnarna och det är denna lagdel som måste bli bättre som Schweiz ska kunna lyfta sitt spel till nästa nivå.

Total betyg Schweiz = 14 av 20