Skottland i Fotbolls EM 2021

Skottland spelar i Fotbolls EM i Grupp D tillsammans med England, Kroatien och Tjeckien. Steve Clarke som är Skottlands förbundskapten har tagit ut Skottlands officiella EM trupp och den hittar ni här.

Skottland i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Skottland EM 2021

14 juni Skottland - Tjeckien kl 15:00 spelas i Glasgow, Skottland och sänds i TV4/CMORE
18 juni England - Skottland kl 21:00 spelas på Wembley, England och visas av SVT/SVTPlay
22 juni Kroatien - Skottland kl 21:00 spelas i Glasgow, Skottland och sänds i TV4/CMORE.

Fotbolls EM med Skottlands grupp och tabell

Bästa odds Skottland

Skottland spelas för närvarande till 251,00 ggr pengarna hos William Hill

Betyg Skottlands spelartrupp

Här kommer vi ge betyg på Skottlands trupp efter att den är uttagen:

Skottland är 48 på Fifa rankingen och har ett lag som ger allt för varandra. Truppen består av spelare från Premier League och Skotska ligan. Det kommer bli svårt för skottarna att vinna gruppen men där bakom finns det möjlighet att avancera om de får spelet att stämma. Nyckelspelare blir kaptenen och pådrivaren Andy Robertson från Liverpool samt mittfältskämpen Scott McTominay från Man Utd.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förste målvakt har man David Marshall som spelar i Derby. En helt klart duglig målvakt men inte i den absoluta världstoppen. Där bakom finns det två backuper som spelar i skotska ligan.

Backar - Betyg 3 av 5

I Skottland kör man allt som oftast med 3 backslinje och wingbacks. På mitten har man kört med Kieran Tierney, Hanley och Hendry. På vänsterback/Wingback är Liverpools Andy Robertson given. På andra kanten har man kört med lite olika. Mot bättre lag blir det en 5 backslinje som kan bli 3 backar vid anfall.

Mittfält - Betyg 3 av 5

På mittfältet har Skottland många duktiga spelare och här finns det rutin i form av John McGinn, rivjärnet Scott Mctominay är också en bärande spelare som ska styra tempot på mitten. På kanterna kör man som sagt med wingbacks och det gör att Skottland har ett dynamiskt lag som ställer om bra mellan anfall/försvar.

Anfallare - Betyg 2 av 5

Anfallet är nog skottarnas svagaste lagdel och man skanar en riktig striker som kan peta in bollarna. Man har provat lite olika alternativ här utan att hitta rätt.

Total betyg Skottland = 10 av 20