Spanien i Fotbolls EM 2021

Spanien spelar i Fotbolls EM i Grupp E tillsammans med Sverige, Polen och Slovakien. Gerard Moreno som är Spaniens förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan Em börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen. Här hittar ni deras senaste trupp.

Spanien i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Spanien EM 2021

14 juni Spanien - Sverige kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Sevilla
19 juni Spanien - Polen kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Sevilla, Spanien
23 juni Spanien - Slovakien kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Sevilla, Spanien

Fotbolls EM med Spaniens grupp och tabell

Bästa odds Spanien

Spanien spelas för närvarande till 10,00 ggr pengarna hos 888Sport

Betyg Spaniens spelartrupp

Spanien har mängder med världstjärnor i laget och det är frågan bara vilka som kommer med i den slutliga truppen. Men sett över hela laget finns det gott om bra spelare i varje lagdel. Den riktiga spjutspetsen som vinner skytteligan saknas dock längst fram vilket gör att vi tror att de inte kommer gå hela vägen. Nyckelspelare är den rutinerade mittbacken Sergio Ramos.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Som förstemålvakt har man numera Athletic Bilbaos Unai Simon som tagit över efter formsvaga David De Gea. Han är en riktigt bra målvakt anser vi. I truppen finns även Brightons Robert Sánchez som tredjemålvakt. Totalt sett är detta en bra uppsättning målvakter med mycket rutin.

Backar - Betyg 4 av 5

Med Sergio Ramos har man den världsbacken som försvaret vilar tryggt mot. Han spela ofta på gränsen och kan ibland råka ut för utvisningar och gula kort. Men kan även göra avgörande mål på fasta situationer. Ramos är även kapten för laget. På ytterbacken har man bl a Jordi Alba som håller hög klass. Den stora frågan är vem som kommer spela ihop med Ramos i mittförsvaret?

Mittfält - Betyg 4 av 5

Tränaren Gerard Moreno har en uppsjö av duktiga mittfältare att välja på. Thiago är navet på mitten och även Busquets känns självskriven. Men sen är det många om budet om vem som ska starta på det centrala mittfältet. Rodri från man City har spelat bra under säsongen ock kanske tar en plats. Även Fabian Ruiz har fått mycket förtroende under kvalet. Många duktiga mittfältare att välja på så här saknas det inte spetskvalitet.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Bara fyra anfallare är uttagna till en plats och det bra anfallare i truppen men ingen som vi ser som den stora målskytten. Här saknas en Torres eller Raul som var tidigare gernerationers spjutspets. Troligtvis är det Álvaro Morata som får chansen i EM premiären.

Total betyg Spanien = 15 av 20