Spanien i Fotbolls EM 2021

Spanien spelar i Fotbolls EM i Grupp E tillsammans med Sverige, Polen och Slovakien. Gerard Moreno som är Spaniens förbundskapten valde att ta med endast 24 spelare i den officiella EM truppen.

Spanien i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Spanien EM 2021

14 juni Spanien - Sverige kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Sevilla
19 juni Spanien - Polen kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Sevilla, Spanien
23 juni Spanien - Slovakien kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Sevilla, Spanien

Fotbolls EM med Spaniens grupp och tabell

Bästa odds Spanien

Spanien spelas för närvarande till 10,50 ggr pengarna hos 888Sport

Betyg Spaniens spelartrupp

Spanien har mängder med världstjärnor i laget och förundskaptenen har valt att bara ta ut 24 spelare i sin trupp. Han motiverar det med att endast 18-19 spelare kommer spela och då är det onödigt med fler i truppen. En stor skräll är att Sergio Ramos saknas i truppen. Men sett över hela laget finns det gott om bra spelare i varje lagdel. Den riktiga spjutspetsen som vinner skytteligan saknas dock längst fram vilket gör att vi tror att de inte kommer gå hela vägen. Nu har Spanien skakats av att Sergio Busquets och Diego Llorente fått positiva coronatest.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Som förstemålvakt har man numera Athletic Bilbaos Unai Simon som tagit över efter formsvaga David De Gea. Han är en riktigt bra målvakt anser vi. I truppen finns även Brightons Robert Sánchez som tredjemålvakt. Totalt sett är detta en bra uppsättning målvakter med mycket rutin.

Backar - Betyg 3 av 5

Sergio Ramos har haft en problemfylld säsong och kom inte med i Spaniens trupp. Nu är det mer öppet om vem som kommer bilda mittlås i Spanien. Laporte i City och Pau Torres står nog närmast att starta. På ytterbacken har man bl a Jordi Alba som håller hög klass. Den stora frågan är vem som kommer ta över kaptenens roll i mittförsvaret?

Mittfält - Betyg 4 av 5

Tränaren Gerard Moreno har en uppsjö av duktiga mittfältare att välja på. Thiago är navet på mitten men nu är det oklart om Busquets kan vara med. Men sen är det många om budet om vem som ska starta på det centrala mittfältet. Rodri från Man City har spelat bra under säsongen ock kanske tar en plats. Även Fabian Ruiz har fått mycket förtroende under kvalet. Många duktiga mittfältare att välja på så här saknas det inte spetskvalitet.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Bara fyra anfallare är uttagna till en plats och det bra anfallare i truppen men ingen som vi ser som den stora målskytten. Här saknas en Torres eller Raul som var tidigare gernerationers spjutspets. Troligtvis är det Álvaro Morata som får chansen i EM premiären.

Total betyg Spanien = 14 av 20