Spanien i Fotbolls EM 2021

Spanien spelar i Fotbolls EM i Grupp E tillsammans med Sverige, Polen och Slovakien. Gerard Moreno som är Spaniens förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan Em börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen. Vi har valt ut en preliminär trupp som du kan se här.

Spanien i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Spanien EM 2021

14 juni Spanien - Sverige kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Bilbao
19 juni Spanien - Polen kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Bilbao, Spanien
23 juni Spanien - Slovakien kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Bilbao, Spanien

Fotbolls EM med Spaniens grupp och tabell

Bästa odds Spanien

Spanien spelas för närvarande till 9,00 ggr pengarna hos William Hill

Betyg Spaniens spelartrupp

Spanien har mängder med världstjärnor i laget och det är frågan bara vilka som kommer med i den slutliga truppen. Men Sett över hela laget finns det gott om bra spelare i varje lagdel. Den riktiga sputspetsen som vinner skytteligan saknas dock längst fram vilket gör att vi tror att de inte kommer gå hela vägen.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Som förste målvakt har man David De Gea som spelar i Man United En världsmålvakt som dock svajat en del i klubblaget United. Som andremålvakt har man Chelseas Kepa som också är en mycket duktig målvakt om De Gea skulle gå sönder. Så på målvaktsposten har man det bra förspänt även om DE Gea tappat lite mot senare år.

Backar - Betyg 4 av 5

Med Ramos har man den världsbacken som försvaret vilar tryggt mot. Han spela ofta på gränsen och kan ibland råka ut för utvisningar och gula kort. Men även göra avgörande mål på fasta situationer. Ramos är även kapten för laget. På ytterbackarna har man Alba och Carvajal som håller hög klass. Den stora frågan är vem som kommer spela ihop med Ramos i mittförsvaret?

Mittfält - Betyg 4 av 5

Tränaren Gerard Moreno har en uppsjö av duktiga mittfältare att välja på. Thiago är navet på mitten och även Busquets känns självskriven. Men sen är det många om budet om vem som ska starta på det centrala mittfältet. Rodri från man City har spelat bra under säsongen ock kanske tar en plats. Även Fabian Ruiz har fått mycket förtroende under kvalet. Många duktiga mittfältare att välja på så här saknsa det inte spets.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Bara tre anfallare uttagna till en plats och det är dugliga anfallare i truppen men ingen som vi ser som den stora målskytten. Här saknas en Torres eller Raul som var tidigare gernerationers spjutspets. Kanske kan Diego Costa få en plats och få till det.

Total betyg Spanien = 15 av 20