Sverige i Fotbolls EM 2021

Sverige spelar i Fotbolls EM i Grupp E tillsammans med Spanien, Polen och Slovakien. Janne Andersson tar ut den officiella truppen någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i de 23 manna truppen. Just nu hittar ni Sveriges senaste trupp här nedan.

Sverige i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Sverige EM 2021

14 juni Spanien - Sverige kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Sevilla
18 juni Sverige - Slovakien kl 15:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i St Petersburg
23 juni Sverige - Polen kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i St Petersburg

Fotbolls EM med Sveriges grupp och tabell

Bästa odds Sverige

Sverige spelas för närvarande till 101,00 ggr pengarna hos Bethard

Betyg Sveriges spelartrupp

Sverige har ett starkt kollektiv utan egentliga stjärnspelare. En stark organistaion som byggs bakifrån med stort defensivt ansvar på alla positioner. Offensivt har vi många br spelare som Emil Forsberg, Viktor Claesson och Alexander Isak. Dessa är nyckelspelarena för Sverige om det ska gå bra i EM. Vi går igenom lagdel för lagdel och sätter betyg

Målvakter - Betyg 3 av 5

Som förste målvakt har man Robin Olsen som spelar i Everton som har varit en av Sveriges bästa spelare under EM-kvalet. Han är Sveriges bästa målvakt och håller alltid en bra nivå. Om Sverige ska gå vidare från gruppen krävs att han håller samma fina nivå. Nordfeldt och Johnsson är dugliga målvakter men inga självklara matchvinnare.

Backar - Betyg 3 av 5

Detta är nog Sveriges bästa lagdel om alla får vara skadefria. Granqvist och Lindelöf har visat sig starka tillsammans och Lustig och Augustinsson är bra och offensiva ytterbackar som jobbar hårt. Ett litet frågetecken på vänsterbacken där Ludvig Augustinson har varit mycket skadad. Även reserverna kan gå in och göra ett bra jobb om det skulle uppstå skador.

Mittfält - Betyg 3 av 5

Emil Forsberg och Kristoffer Olsson är två viktiga spelare som håller en bra internationell nivå. Victor Claesson är en annan viktig spelare som kan vara helt avgörande för hur det går i EM. Albin Ekdal och Sebastian Larsson är två viktiga spelare som alltid jobbar stenhårt för laget. Sverige har många dugliga spelare som kan ta jobbet på mitten.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Nu står det klart att Zlatan är tillgänglig vilket höjer betyget på anfallet en stor del. En världsforward som om han kan vara skadefri är viktig för alla lag. Det troliga är att vi startar EM med Alexander Isak och Marcus Berg på topp.

Total betyg Sverige = 13 av 20