Sverige i Fotbolls EM 2021

Sverige spelar i Fotbolls EM i Grupp E tillsammans med Spanien, Polen och vinnaren av Irland, Nordirland, Bosnien-Hercegovina eller Slovakien. Detta avgörs i slutet på Mars vem den sista i gruppen blir. Janne Andersson tar ut truppen någon månad innan Em börjar och då vet vi vilka som kommer med i de 23 manna truppen. Vi har valt ut en preliminär trupp som du kan se här nedan.

Sverige i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Sverige EM 2021

14 juni Spanien - Sverige kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Bilbao
18 juni Sverige - Slovakien kl 15:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Dublin
23 juni Sverige - Polen kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Dublin

Fotbolls EM med Sveriges grupp och tabell

Bästa odds Sverige

Sverige spelas för närvarande till 101,00 ggr pengarna hos Bethard

Betyg Sveriges spelartrupp

Sverige har ett starkt kollektiv utan egentliga stjärnspelare. En stark organistaion som byggs bakifrån med lagkaptenen Andreas Granqvist som styr och ställer. Den bästa spelaren och enda med lite kreativitet är Emil Forsberg. Han är nyckeln för Sverige om det ska gå bra. Vi går igenom lagdel för lagdel och sätter betyg

Målvakter - Betyg 3 av 5

Som förste målvakt har man Robin Olsen som spelar i Cagliari som har varit en av Sveriges bästa spelare under EM-kvalet. Han är Sveriges bästa målvakt och håller alltid en bra nivå. Om Sverige ska gå vidare från gruppen krävs att han håller samma fina nivå. Nordfeldt och Johnsson är dugliga målvakter men inga självklara matchvinnare.

Backar - Betyg 3 av 5

Detta är nog Sveriges bästa lagdel om alla får vara skadefria. Granqvist och Lindelöf har visat sig starka tillsammans och Lustig och Augustinsson är bra och offensiva ytterbackar som jobbar hårt. Ett litet frågetecken på vänsterbacken där Ludvig Augustinson har varit mycket skadad. Även reserverna kan gå in och göra ett bra jobb om det skulle uppstå skador.

Mittfält - Betyg 2 av 5

Emil Forsberg och Albin Ekdal är två spelare som håller hygglig internationell nivå. Victor Claesson är en annan viktig spelare som haft en del skadebekymmer. Kristoffer Olsson är sevärd men lite tunn. Sebastian Larsson jobbar alltid stenhårt för laget. Sverige har många dugliga spelare som kan ta jobbet på mitten.

Anfallare - Betyg 2 av 5

Quaison och Berg heter Sveriges anfallspar och de har ett bra samarbete på planen och jobbar hårt. På senare tid har Janne även testat med Kulusevski bredvid Berg. Berg är en naturlig målskytt som måste vara i toppform om Sverige ska ha nån chans. Alexander Isak, Sebastian Andersson och Guidetti finns som alternativ om de skulle dippa framåt.

Total betyg Sverige = 10 av 20