Tjeckien i Fotbolls EM 2021

Tjeckien spelar i Fotbolls EM i Grupp D tillsammans med England, Kroatien och Skottland. Jaroslav Šilhavý som är Tjeckiens förbundskapten har nu tagit ut Tjeckiens Trupp till EM. Den officiella truppen på 26 man ser du nedan.

Tjeckien i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Tjeckien EM 2021

14 juni Skottland - Tjeckien kl 15:00 spelas i Glasgow, Skottland och sänds i TV4/CMORE
18 juni Kroatien - Tjeckien kl 18:00 spelas i Glasgow, Skottland och visas av SVT/SVTPlay
21 juni Tjeckien mot England spelas på Wembley, England och visas av TV4/CMORE.

Fotbolls EM med Tjeckiens grupp och tabell

Bästa odds Tjeckien

Tjeckien spelas för närvarande till 151,00 ggr pengarna hos William Hill

Betyg Tjeckiens spelartrupp

Här ger vi betyg på Tjeckiens trupp:

Tjeckien har ett ganska så mediokert lag om man ser till spelare för spelare. De är dock bra organiserade och kämpar bra. De ligger på plats 42 i Fifarankingen och det är starkt att de tagit sig till EM. Det finns en bra målvakt, en bra högerback Souchek på mitten är den stora stjärnan som också är nyckelspelaren. Darida i Hertha Berlin är kapten. Längst farm är Schick en skicklig forward som ska göra målen.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Som förste målvakt har man Pavlenka som spelar i tyska Werder Bremen. En stabil målvakt som sällan gör bort sig. Där bakom finns duktige Vaclic som spelar i La liga klubben Sevilla. Målvaktsbesättningen i Tjeckien är god.

Backar - Betyg 2 av 5

Backlinjen är inte Tjeckiens starkaste kort. Här finns egentligen flera alternativ men inga som är gjutna i startelvan. Den mest spännande spelaren i backlinjen är högerbacken Coufal som spelar i West Ham i Premier League.

Mittfält - Betyg 3 av 5

På mittfältet har Tjeckien många duktiga spelare och här finns deras bästa spelare i form av Tomas Souchek som har haft en makalös säsong i sitt West Ham innan EM. Jankto och Masopust är två duktiga mittfältare också som bär upp Tjeckiens mittfält.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Patrick Schick är den stora stjärna på topp och är han skadefri och i form har Tjeckien en livsfarlig forward som kan göra målen. Bakom honom finns rutinerade Wydra som spelat i Premier League med Burnley. Även Soucek är målfalig och blir ett hot framåt.

Total betyg Tjeckien = 11 av 20