Turkiet i Fotbolls EM 2021

Turkiet spelar i Fotbolls EM i Grupp A tillsammans med Italien, Schweiz och Wales. Şenol Güneş som är Turkiet förbundskapten har nu tagit ut Turkiets truupp till EM. Nedan ser du den officiella 26 mannatruppen.

Turkiet i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Turkiet EM 2021

11 juni Turkiet - Italien kl 21:00 och spelas i Rom och visas av TV4/CMORE
16 juni Turkiet - Wales kl 18:00 spelas i Baku, Azerbadjan och visas av SVT/SVTPlay
20 juni Schweiz - Turkiet kl 18:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Baku, Azerbadjan.

Fotbolls EM med Turkiets grupp och tabell

Bästa odds Turkiet

Turkiet spelas för närvarande till 67,00 ggr pengarna hos Betfair

Betyg Turkiets spelartrupp

Här kommer vi ge betyg på Turkiets trupp till EM:

Turkiet har en bra trupp med spelare från många av Europas toppligor. Nyckelspelare blir toppforwarden och kaptenen Burak Yilmaz som spelar i franska Lille. Även mittbackarna Kabak och Söyüncü som spelar i Liverpool respektive Leicester blir viktiga. Turkiet är för närvarande på 32: plats på Fifarankingen och har goda chanser att ta sig vidare från Grupp A.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förste målvakt har man blandat och gett lite men senast spelade Uğurcan Çakır från Trabsonspor. Detta är inte Turkiets starkaste del då man släpper in mycket mål. Inga av de övriga målvakterna är nämnvärt bättre.

Backar - Betyg 3 av 5

Turkiet har spännande backar och här finns de mest kända namnen som Ozan Kabak och Söyuncy i mittförsvaret. På ytterbackarna är det Meras och Celik som huserar. De spelera i Franska ligue och är dugliga ytterbackar. Får alla vara friska så är detta en bra lagdel hos Turkiet.

Mittfält - Betyg 2 av 5

På mittfältet kretsar mycket kring Milans Calhanoglu som måste vara frisk för att det ska gå bra för Turkiet. Tufan och Youkuslu är två profiler som också huserar på mittfältet. Bakom dessa är det dock lite tunt och det gör att betyget går ner lite här.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Burak Yilmaz är den store striker som mycket vilar på hos Turkiets anfall. Han inledde VM-kvalet med ett hattrick mot Holland och kan han vara skadefri och i form så är han väldigt viktig för turkarna. Karaman är också en pålitlig målskytt som kan hoppa in eller starta bredvid Yilmaz beroende på hur de ställer upp. Där bakom finns gamle Cenk Tosun.

Total betyg Turkiet = 10 av 20