Tyskland i Fotbolls EM 2021

Tyskland spelar i Fotbolls EM i Grupp F tillsammans med Frankrike, Portugal och vinnaren av Georgien, Vitryssland, NordMakedonien och Kosovo. Denna gruppen är även kallad dödens grupp med flera av favoriterna till att vinna EM. Joachim Löw som är Tysklands förbundskapten tar tagit 26 man stark EM trupp som ni hittar här.

Tyskland i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Tyskland EM 2021

15 juni Frankrike - Tyskland kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i München, Tyskland
19 juni Portugal - Tyskland kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i München, Tyskland
23 juni Tyskland mot Ungern kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i München, Tyskland

Fotbolls EM med Tysklands grupp och tabell

Bästa odds Tyskland

Tyskland spelas för närvarande till 10,00 ggr pengarna hos 888Sport

Betyg Tysklands spelartrupp

Tyskland har ett av Europas bästa lag med världsklass spelare på i stort sett varje position. Tyskland är alltid starka i mästerskap förutom senaste VM då man åkte ut i gruppen mot Sverige. Blir de revanch i detta EM och kan de kanske gå hela vägen? Tysklands trupp är stark men frågan är om man inte hamnat i en för svår grupp med både Frankrike och Portugal. Tyskland har fördel av hemmaplan i gruppen så vi tror att de kan fixa avancemang men sen får man se hur långt det räcker. Nyckelspelare är Toni Kroos och Manuel Neuer. Men frågan är vem som ska hålla ihop försvaret?

Målvakter - Betyg 5 av 5

Som förstemålvakt har man Manuel Neuer som spelar i Bayern München. En målvakt som länge har varit en av världens bästa målvakter. Han har dock hård konkurrens men bör spela samtliga matcher för Tyskland om han inte blir skadad. Kevin Trapp och Berndt Leno är reserver och de hade platsat som förstekeeper i många av Europas landslag. Målvaktsbesättningen i Tyskland är EMs bästa.

Backar - Betyg 4 av 5

Mats Hummels är tillbaka i landslaget och troligtvis blir han den centrala ledaren. Men sedan vet vi inte vem som tar plats bredvid honom blir det Süle eller Rüdiger som får chansen? Eller blir det Emre Can som är med och bildar mittlås. Även ytterbackarna i Tyskland är bra även om de inte är världsklass.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har Tyskland många duktiga spelare och här finns det rutin i form av Toni Kroos, Kimmich och Gundogan som ska styra tempot på mitten. På kanterna har man Gnabry och Sane som har visat fin form det sista.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Timo Werner är den ensamma spjutspetsen och han är farlig i boxen. Annars ser det relatvit tunnt på anfallsfronten ut då Kevin Volland är den enda övriga anfallaren i truppen. Givetvis kan flera av mittfältarna spela i anfallet men detta är ändå Tysklands svagaste lagdel.

Total betyg Tyskland = 16 av 20