Tyskland i Fotbolls EM 2021

Tyskland spelar i Fotbolls EM i Grupp F tillsammans med Frankrike, Portugal och vinnaren av Georgien, Vitryssland, NordMakedonien och Kosovo. Denna gruppen är även kallad dödens grupp med flera av favoriterna till att vinna EM. Joachim Löw som är Tysklands förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen. Vi har valt ut en preliminär trupp som du kan se här.

Tyskland i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Tyskland EM 2021

15 juni Frankrike - Tyskland kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i München, Tyskland
19 juni Portugal - Tyskland kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i München, Tyskland
23 juni Tyskland mot Ungern kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i München, Tyskland

Fotbolls EM med Tysklands grupp och tabell

Bästa odds Tyskland

Tyskland spelas för närvarande till 10,00 ggr pengarna hos Bwin

Betyg Tysklands spelartrupp

Tyskland har ett av europas bästa lag med världsklass spelare på i stort sett varje position. Tyskland är alltid starka i mästerskap förutom senaste VM då man åkte ut i gruppen mot Sverige. Blir de revanch i detta Em och kan de gå hela vägen i detta EM? Tysklands trupp är stark men frågan är om man inte hamnat i en för svår grupp med både Frankrike och Portugal. Tyskland har fördel av hemmaplan i gruppen så vi tror att de kan greja avancemang men sen får man se hur långt det räcker. Nyckelspelare blir Toni Kroos och Timo Werner. Frågan är vem som ska hålla ihop försvaret?

Målvakter - Betyg 5 av 5

Som förste målvakt har man Manuel Neuer som spelar i Bayern München. En målvakt som har varit en av världens bästa målvakter. Han får dock hård konkurrens av Ter Stegn, Barcelona som många rankar ännu högre i dagsläget. Tredje keeper är Berndt Leno som hade platsat som förstekeeper i många av Europas lag. Målvaktsbesättningen i Tyskland är EMs bästa.

Backar - Betyg 3 av 5

Efter att Mads Hummels lagt landslagsskorna på hyllan så är det frågan vem av Tysklands backar som blir den centrala ledaren. Blir det Süle, Rüdiger eller Tah som steppar upp. Eller blir det Can som bildar mittlås. På ytterbackarna är det Gosens och Ginter som troligen får spela. Detta är kanske det enda som talar emot Tyskland. Här saknas det några spelare som kan ta över. Man får hoppas att det kommer några nya och tar vid.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har Tyskland många duktiga spelare och här finns det rutin i form av Toni Kroos, Kimmich och Gundogan som ska styra tempot på mitten. På kanterna har man Gnabry och Sane som är frisk igen.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Timo Werner är den ensamma spjutspetsen och han är farlig i boxen. Annars ser det relatvit tunnt ut när inte Müller finns tillgänglig längre. Kanske att Marco Reus får en plats men osäkert om han klarar gallringen.

Total betyg Tyskland = 15 av 20