Ukraina i Fotbolls EM 2021

Ukraina spelar i Fotbolls EM i Grupp C tillsammans med Holland, Österrike och Nordmakedonien. Andrij Sjevtjenko som är Ukrainas förbundskapten har nu tagit ut Ukrainas trupp till EM. Nedan ser du vilka som är med i den officiella 26 manna-truppen.

Ukraina i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Ukraina EM 2021

13 juni Holland - Ukraina kl 21:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Amsterdam, Nederländerna
17 juni Ukraina - Nordmakedonien kl 15:00 i Bukarest, Rumänien och visas av SVT/SVTPlay
21 juni Ukraina - Österrike kl 18:00 i Bukarest, Rumänien och visas av SVT/SVTPlay.

Fotbolls EM med Ukrainas grupp och tabell

Bästa odds Ukraina

Ukraina spelas för närvarande till 101,00 ggr pengarna hos Betway

Betyg Ukrainas spelartrupp

Här ger vi betyg på Ukrainas EM trupp :

Ukraina är rankat som 24:e land i Fifas världsranking inför Em slutspelet. Ukraina har några riktigt bra spelare, men saknar den bredden som många andra landslag har. Om Ukraina ska gå långt i EM så krävs att många av de övriga spelare lyfter sig en nivå! Nyckelspelare är Atalantas Ruslan Malinovskyi och Man Citys Oleksandr Zinchenko.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Två bra målvakter slåss om att stå i Em och det är 19 årige Anatolii Trubin som spelar i Shakhtar Donetsk eller Dynamo Kievs Georgiy Bushchan. Troligtvis blir det den sistnämda som står i EM premiären. Båda håller bra klass och detta är en solid målvaktstrio som Ukraina har till sitt förfogande i EM.

Backar - Betyg 3 av 5

I backlinjen finns Man Citys Oleksandr Zinchenko och även om han kan användas på många positioner så är han en spelre i världsklass. Men Ukriana har fler bra backar varav några startspelare spelar ihop i Shakhtar Donetsk och det kan vara en fördel.

Mittfält - Betyg 3 av 5

På mitten hittar vi Atalantas offensiva mittfältare Ruslan Malinovskyi och om Ukraina ska gå långt i EM så hänger mycket på att han lyckas. I övrigt finns här inga kända namn att tala om men ett godkänt mittfält med flera spelare som spelar ihop i klubblag finns att välja på i truppen.

Anfallare - Betyg 3 av 5

På topp finns Gents anfallare Roman Yaremchuk och det är i första hand han som ska göra målen för Ukriana. I VM kvalet i mars 2021 så spelade rutinerade 34-åringen Júnior Moraes bredvid honom och gjorde det bra. Troligtvis startar de på topp även i EM.

Total betyg Ukraina = 12 av 20