Wales i Fotbolls EM 2021

Wales spelar i Fotbolls EM i Grupp A tillsammans med Italien, Turkiet och Schweiz. Ryan Giggs som är Wales förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan EM börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen.

Wales i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Wales EM 2021

12 juni Wales - Schweiz kl 15:00 (Baku) TV4/CMORE och spelas i Baku, Azerbadjan
16 juni Turkiet - Wales kl 18:00 spelas i Baku, Azerbadjan och visas av SVT/SVTPlay
20 juni Italien - Wales spelas i Rom och sänds av SVT/SVTPlay.

Fotbolls EM med Waless grupp och tabell

Bästa odds Wales

Wales spelas för närvarande till 151,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Wales spelartrupp

Här kommer vi ge betyg på Wales trupp:

Wales har förutom den stora fixstjärnan Gareth Bale ett helt ok lag som kan bli en svår nöt för många lag att knäcka. Wales kom tvåa i sin kvalgrupp bakom starka Kroatien men före lag som Slovakien och Ungern. Waless trupp består mestadels av homogena spelare från Premier League. Nyckelspelare blir Gareth Bale som även är kapten och Daniel James från Man United.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förste målvakt har man Wayne Hennesey eller Danny Ward. Ingen av målvakterna håller egentligen allra yppersta klass även om Hennsey är rutinerad. Målvaktsbesättningen i Wales lämnar helt klart lite att önska.

Backar - Betyg 3 av 5

Det finns gott om dugliga innerbackar i Wales och här finns bland annat James Lawrence, Chris Mephan och Joe Rodon från Tottenham. På ytterbackarna är det Conor Roberts och Neco Williams som fått mest speltid. Kanske inte de mest namnkunniga spelarna där bak men ändå helt ok.

Mittfält - Betyg 2 av 5

På mittfältet har Wales har Joe Allen spelat en del även om han är skadad titt som tätt. Annars spelar även Ethan Ampadu från Sheffield där.Här kan man tyck att det saknas lite kvalitet sen Aron Ramsey slutade. Kanske han kan göra comeback och stötta upp mitten?

Anfallare - Betyg 4 av 5

Anfallare är den lagdel som det finns ett par spännande spelare. Om man som man brukar spelar med 3 anfallare finns det plats för Harry Wilson, Daniel James och Bale. Detta är nog deras starkaste lagdel där man kan såra alla lag.

Total betyg Wales = 11 av 20