Wales i Fotbolls EM 2021

Wales spelar i Fotbolls EM i Grupp A tillsammans med Italien, Turkiet och Schweiz. Robert Page är förbundskapten för Wales under fotbolls EM 2021. Detta är hans officiella 26 manna trupp.

Wales i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Wales EM 2021

12 juni Wales - Schweiz kl 15:00 (Baku) TV4/CMORE och spelas i Baku, Azerbadjan
16 juni Turkiet - Wales kl 18:00 spelas i Baku, Azerbadjan och visas av SVT/SVTPlay
20 juni Italien - Wales spelas i Rom och sänds av SVT/SVTPlay.

Fotbolls EM med Waless grupp och tabell

Bästa odds Wales

Wales spelas för närvarande till 151,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Wales spelartrupp

Här kommer vi ge betyg på Wales trupp:

Wales har förutom den stora fixstjärnan Gareth Bale ett helt ok lag som kan bli en svår nöt för många lag att knäcka. Wales kom tvåa i sin kvalgrupp bakom starka Kroatien men före lag som Slovakien och Ungern. Wales trupp består mestadels av stabila spelare från Premier League. Nyckelspelare blir givetvis Gareth Bale som även är kapten och Aaron Ramsey från Juventus.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förste målvakt har man Wayne Hennesey eller Danny Ward. Ingen av målvakterna håller egentligen allra yppersta klass även om Hennsey är rutinerad. Målvaktsbesättningen i Wales lämnar helt klart lite att önska.

Backar - Betyg 3 av 5

Det finns gott om dugliga innerbackar i Wales och här finns bland annat James Lawrence, Chris Mephan och Joe Rodon från Tottenham. På ytterbackarna är det Conor Roberts och Neco Williams som fått mest speltid. Kanske inte de mest namnkunniga spelarna där bak men ändå helt ok.

Mittfält - Betyg 2 av 5

På mittfältet har Wales först och främst Aaron Ramsey. Men här finns även Joe Allen som har spelat en hel del även om han är skadad titt som tätt. Även Ethan Ampadu från Sheffield får en del speltid på mitten. Mittfältet i Wales är ändå en relativt svag lagdel.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Anfallare är den lagdel som det finns ett par spännande spelare. Om man som man brukar spelar med 3 anfallare finns det plats för Harry Wilson, Daniel James och Gareth Bale. Detta är nog deras starkaste lagdel där man kan såra alla lag.

Total betyg Wales = 11 av 20