Slovakien i Fotbolls EM 2021

Slovakien spelar i Fotbolls EM i Grupp E tillsammans med Sverige, Polen och vinnaren av Irland, Nordirland, Bosnien-Hercegovina eller Slovakien. Detta avgörs i slutet på Mars vem den sista i gruppen blir. Gerard Moreno som är Slovakiens förbundskapten tar ut en trupp någon månad innan Em börjar och då vet vi vilka som kommer med i den officiella 23 manna truppen. Vi har valt ut en preliminär trupp som du kan se här.

Slovakien i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Slovakien EM 2021

14 juni Polen - Slovakien kl 18:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i Dublin
18 juni Slovakien - Sverige kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Dublin, Slovakien
23 juni Spanien - Slovakien kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Bilbao, Slovakien

Fotbolls EM med Slovakiens grupp och tabell

Bästa odds Slovakien

Slovakien spelas för närvarande till 201,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Slovakiens spelartrupp

Slovakien har ett ganska så mediokert lag med få stjärnor. De har dock kämpat bra och tagit sig till EM. Största stjärnan är nog Marek Hamsik som tidigare spelat i Napoli. Men i gruppen är dom outsiders då de inte är tillräckligt starka om man jämför med övriga lag i Gruppen.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förste målvakt har man Marek Rodak som spelar i Fulham, han är dock bara 24 år och har lite kvar att lära. Övriga målvakter är också unga och inte tillräckligt bra ännu.

Backar - Betyg 2 av 5

Skriniar i Inter är den mest namnkunnige försvararen och han måste vara hel för att de ska ha nån chans i EM. Dugliga hårt jobbande spelare i övriga försvarsuppsättningen.

Mittfält - Betyg 3 av 5

Slovakien har flera dugliga mittfältare som måste vara på topp för att det ska gå vägen. Spelare som Lobotka i Napoli, Kucka och Duda kan vara alternativ till EM-truppen. Mittfältet är Slovakiens bästa lagdel där det finns bra alternativ.

Anfallare - Betyg 1 av 5

Vi ser ingen i Slovakiens anfall som skrämmer nämnvärt. Slovakien har alltför få alternativ här för att skaka om Spanien och Sverige. Detta är enligt oss Slovakiens sämsta lagdel.

Total betyg Slovakien = 8 av 20