Slovakien i Fotbolls EM 2021

Slovakien spelar i Fotbolls EM i Grupp E tillsammans med Sverige, Polen och Spanien. Stefan Tarkovic som är Slovakiens förbundskapten har nu tagit ut Slovakiens EM-trupp. Nedan ser du den officiella 26 manna truppen.

Slovakien i Fotbolls EM

Matcher och TV-Tider Slovakien EM 2021

14 juni Polen - Slovakien kl 18:00 sänds i SVT/SVTPlay och spelas i St Petersburg
18 juni Slovakien - Sverige kl 21:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i St Petersburg
23 juni Spanien - Slovakien kl 18:00 sänds i TV4/CMORE och spelas i Sevilla

Fotbolls EM med Slovakiens grupp och tabell

Bästa odds Slovakien

Slovakien spelas för närvarande till 201,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Slovakiens spelartrupp

Slovakien har ett ganska så mediokert lag med få stjärnor. De har dock kämpat bra och tagit sig till EM. Största stjärnan och lagets nyckelspelare är dock riktigt bra och det är Inters mittback Milan Skriniar. Men i gruppen är dom outsiders då de inte är tillräckligt starka om man jämför med övriga lag i Grupp E.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förstemålvakt har man Martin Dubravka som spelar i Newcastle och är i sina bästa stunder en duglig målvakt. Alternativet är Martin Rodak från Fulham eller Dušan Kuciak som stod i VM kvalet senast.

Backar - Betyg 3 av 5

Skriniar i Inter är den som håller ihop försvaret och han håller absolut världsklass och han måste vara hel för att Slovakien ska ha nån chans i EM. Övriga spelare i försvarsuppsättningen är godkända men inte mycket mer än så.

Mittfält - Betyg 3 av 5

Slovakien har flera dugliga mittfältare som måste vara på topp för att det ska gå vägen. Vi hittar bl a Marek Hamšík som numera spelar i IFK Göteborg. Givna startspelare är Patrik Hrošovský och Juraj Kucka. Spelare som Lobotka och Duda kan vara bra alternativ i EM-truppen. Mittfältet är Slovakiens bästa lagdel där det finns många bra alternativ.

Anfallare - Betyg 1 av 5

Vi ser ingen i Slovakiens anfall som skrämmer nämnvärt. Slovakien har alltför få alternativ här för att skaka om Spanien, Polen och Sverige. Detta är enligt oss Slovakiens sämsta lagdel och det är oklart vilka spelare som får chansen från start då de har roterat mycket i sina seanste matcher.

Total betyg Slovakien = 9 av 20